Örneklerle ve Karşılaştırmalı Ertelenmiş Vergi Vergi Mevzuatı – TMS – TFRS – US GAAP – Kobi TFRS Dr. Numan Emre Ergin  - Kitap
Örneklerle ve Karşılaştırmalı

Ertelenmiş Vergi

Vergi Mevzuatı – TMS – TFRS – US GAAP – Kobi TFRS

1. Baskı, 
Ekim 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x28
Sayfa:
1119
Barkod:
9786059146258
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, vergi mevzuatındaki her bir durumu en ince ayrıntısına kadar açıklamak, tartışmalı hususları ortaya koymak veya finansal raporlama (muhasebe) standartlarıyla ilgili her duruma ayrıntılı örnekler sunmak iddiasında değildir.
Bu kitabın amacı ertelenmiş vergilere odaklanmak; vergi mevzuatı ile finansal raporlama (muhasebe) standartları arasındaki farklılıklardan ertelenmiş vergilere yol açanları örnekler yardımıyla açıklamaktır. Bu nedenle, çalışma da vergi mevzuatının Vergi Usul Kanunu (özellikle değerleme hükümleri), Gelir Vergisi Kanunu, Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat ile Türkiye Finansal Raporlama (Muhasebe) Standartları karşılaştırmalı olarak irdelenmiş, Amerikan Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri (US GAAP) ile Kobi TFRS'nin sadece Türkiye Finansal Raporlama (Muhasebe) Standartlarından farklı olan düzenlemelerine yer verilmiştir.
Kitapta ayrıca, muhasebe kayıtlarının finansal raporlama (muhasebe) standartlarındaki düzenlemeler esas alınarak tutulması durumunda kullanılabilecek Tek Düzen Hesap Planı önerisi sunulmakta ve örnek muhasebe kayıtları yapılmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
TMS–TFRS ile Vergi Mevzuatındaki Farklılıkların Muhasebe Sistemine Yansıması
.
Kârın Tanımı, Tespit Yöntemleri ve Ticari Kâr – Mali Kâr Ayırımı
.
Ertelenmiş Vergi: Tanımı, Hesaplanması ve Muhasebeleştirilmesi
.
Finansal Tabloları Etkileyen Temel Standartlar
.
Ertelenmiş Vergiye Neden Olan Çeşitli Standartlar
Kitapla İlgili Kategoriler