İleri Akışkanlar Mekaniği Prof. Dr. Yalçın Yüksel  - Kitap

İleri Akışkanlar Mekaniği

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x25
Sayfa:
804
Barkod:
9786053778363
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Akışkanlar mekaniğinde yazılmış ve son yıllardan basılmış güncel gelişmeleri de kapsayan yayınlardaki, ileri konuları ve çözüm yöntemlerini içeren Türkçe bir kaynak oluşturulması amaçlanmıştır. Bu eser akışkanlar mekaniğinde yazılmış çok sayıdaki kaynağın derlenmesiyle hazırlanmıştır.
Akışkanlar mekaniği bilgilerini yoğun olarak kullanan mühendis, araştırmacı ve öğrencilere daha ileri konular sunulmuştur. Bu amaçla öncelikle akışkanlar mekaniğine ait temel bilgiler mümkün olduğunca basit, anlaşılabilir bir dilde verildikten sonra hesaplamalı akışkanlar dinamiğinin esasları anlatılmıştır. Fiziksel olaylar kolayca anlaşılır matematik işlemlerle verilmeye çalışılmıştır. Bu durum okuyucunun akışkan akımlarının hem fiziğinin anlaşılmasını hem de matematiksel ifadelerinin kavranmasını sağlayacaktır.
Kitapta özellikle inşaat mühendislerinin uygulama konularının esaslarına yer verilmiştir. Bu amaçla gerek boru gerekse açık kanal akımlarına ait temel kavramları içeren konulara daha fazla değinilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Kavramlar
.
Temel Denklemler
.
Sınır Tabakası Dördüncü Bölüm: Potansiyel Akım
.
Türbülans
.
Difüzyon ve Dispersiyon
.
Dalga Mekaniği
.
Hidrolik Sistemlerin Modellenmesi
.
Birinci Mertebe Diferansiyel Denklemler ve Sonlu Farklar
.
İkinci Mertebe Kısmi Türevli Diferansiyel Denklemler ve Sonlu Farklar Çözümü
.
Sonlu Hacimler Metodu
Kitapla İlgili Kategoriler