Toprak ve Bitkide Verimlilik Analizleri Nuray Mücella Müftüoğlu, Cafer Türkmen, Yakup Çıkılı  - Kitap
2. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
236
Barkod:
9786051338958
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
168,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
“Toprak ve Bitkide Verimlilik Analizleri” adlı bu kitap, toprak ve bitki örneklerinin alınması, analize hazırlanması, analizlerinin yapılması ve analiz sonuçlarının yorumlanması konularına dikkat çekilecek şekilde hazırlanan 1. Basımının tükenmesi üzerine yeniden düzenlenmiştir.
Toprak ve bitki örneklerinde yapılacak verimlilik analizleri için sadece bir yöntem söz konusu olmayıp birden çok yöntem bulunmaktadır. Toprak ve bitki örneklerinde analizlerin doğru yapılması kadar, doğru örnekleme ve analiz sonuçlarının doğru yorumlanması da önemlidir. Seçilen analiz yöntemi hedeflenen amaca ne kadar uygun ise, bulunan sonuç da o kadar anlam ifade etmektedir.
Kitapta yer alan analizler verimlilik amaçlı olup, elde edilen sonuçların ne anlama geldiği bilgisi yanında örnek çözümlemeler yapılmış, toprakta ve bitkide verimlilik analizleri için gerekli olan araç, gereç ve kimyasallara da yer verilmiştir.
Kitap, toprak örneklerinde, toprak örneği alma ve analize hazırlama; nem; toprak reaksiyonu; suda eriyebilir tuz; kireç; organik madde; bünye; toplam azot; alınabilir fosfor; kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum; demir, bakır, çinko ve mangan; bor analizi olmak üzere 13 bölüm, bitki örneklerinde ise bitki örneği alma ve analize hazırlama; toplam azot; fosfor; potasyum ve sodyum; kalsiyum ve magnezyum; demir, bakır, çinko ve mangan; bor; kükürt; ICP-OES yöntemi ile bitkide toplam fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, çinko, mangan, bor analizi olmak üzere 9 bölüm olmak üzere toplam 22 bölümden oluşmaktadır.