4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu – 4722 sayılı Türk Medeni Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Prof. Dr. Osman Gökhan Antalya  - Kitap
4721 Sayılı

Türk Medeni Kanunu

– 4722 sayılı Türk Medeni Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun

4. Baskı, 
Ekim 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
924
Barkod:
9786053151838
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türk Medeni Kanunu'nun 4721 sayılı kanun olarak, kanunlaştırılması sonrasında kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisi Bilgileri tasarının sunuşu adalet komisyonu raporu ile birlikte yürürlükten kaldırılan 743 sayılı Türk Kanunu Medenisi Türkiye Büyük Millet Meclisi bilgilerine ve Esbabı Mucibe Lahiyasına, genel gerekçeye kanun metininden önce yer verilmiş, madde altında maddenin ilgili olduğu 743 sayılı Türk Kanunu Medenisinin ilgili maddesi, madde gerekçesi, kanununda değişiklik ve ek yapan maddeler ile iptale ilişkin anayasa mahkemesi kararlarına, eski Medeni Kanunu maddesi ile birlikte ilgili İsviçre Medeni Kanunu maddesine yer verilmiştir.
Uygulama yönünden ise madde altında İsviçre Federal mahkemesi kararlarına ve Yargıtay içtihadı birleştirme kararlarına yer verilmiştir.
Kanun metninden sonra 4722 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanuna gerekçe ve madde gerekçesi ile birlikte yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel ve Madde Gerekçeli
.
Adalet Komisyonu Raporu ve TBMM. Tutanakları İle
.
Kaynak ve İlgili Kanun Maddesi, YİBK. ve BGE. Atıflı
.
Değiştiren Kanun Maddeleri ve Bazı Hükümlerini İptal Eden Anayasa Mahkemesi Kararlarıyla
.
TMK.'nun Velayet, Vesayet ve Miras Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Tüzük
.
TMK. Hükümlerine Göre Kurulan Vakıflar Hakkında Tüzük
Kitapla İlgili Kategoriler