Türkiye'de Polis Suçluluğu Ercan Balcıoğlu  - Kitap

Türkiye'de Polis Suçluluğu

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
150
Barkod:
9786051466125
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Gelişmiş ülkelerde polis suçluluğu olgusu hızlı, etkili ve bağımsız gözetim mekanizmaları ile sürekli denetlenmektedir. Bu çalışma ile Türkiye’de bu konuda farkındalık oluşturma ve bağımsız polis gözetim ve denetim mekanizmalarının gerekliliğine dikkat çekilmeye çalışılmıştır.
Türkiye’de polis disiplin suçu konusunda yapılmış bu çalışmanın kriminoloji literatürüne katkı yapacağı düşünülmektedir. Türkiye’de polis suçluluğu alanında yapılan akademik araştırmaların uluslararası literatürle kıyaslandığında çok az olduğu gözlenmektedir. Bu çalışmayla, kolluk görevlilerinin işlemesi muhtemel beyaz yaka suç türlerinin önlenmesi ve mücadele edilmesine yardımcı olmak hedeflenmektedir.
Disiplin suçu işleyen polisleri, disiplin suçu işlemeyen polislerden ayıran faktörler belirlenebilirse polis sapma davranışını ölçmede önemli bir aşama kaydedilmiş olacaktır. Böylece polis sapması ve suçluluğu disiplin suçu gibi erken bir aşamada fark edilerek önleme ve mücadele stratejileri ve politikaları geliştirilebilecektir. Bu yönüyle bu çalışma, hem ulusal hem de uluslararası kriminoloji literatürüne katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Çerçeve
.
Polislik Mesleğinde Sapma Davranışı ve Polis Disiplin Suçları
.
Metodoloji
.
Veri Analizi ve Bulgular