Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma Suçu Doç. Dr. Önder Tozman  - Kitap

Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma Suçu

2. Baskı, 
Haziran 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
489
Barkod:
9786053002123
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Eserde TCK 220. maddesinde düzenlenen "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" suçunu bilimsel bir gözle incelenmiş. Örgüt kavramı ve tarihsel anlamda örgütün varlığı geçmişten günümüze kadar getirilirken, örgüt kurma suçunun kanun koyucular tarafından bağımsız bir suç olarak düzenlenmesindeki amacı bilimsel ve karşılaştırmalı hukuktaki örnekleri ile değerlendirilmiş.
TCK 220. maddesinde düzenlenen "Örgüt Kurma Suçu"na ilişkin unsurlar gerek Alman doktrini gerekse Türk doktrininde yer alan farklı görüşler de bir araya getirilerek harmanlanmış ve uygulamadaki örneklere ilişkin güncel kararlarla beslenmiş. Suçun özel görünüş biçimleri, soruşturma ve kovuşturmaya ilişkin usullerin de göz önüne alındığı kitap, doktrindeki tartışmalara yer vermesi, özgün oluşu ve her zaman güncel olan bir konunun tüm yönleriyle değerlendirilmesi ile diğer kitaplardan ayrılmış.
Son derece tartışmalı ve güncel bir konu olan "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma Suçu"nu ele alan kitabın ikinci baskısında kitap tekrar gözden geçirilmiş, güncellenmiş ve yeni tarihli (özellikle 2015-2016 tarihli) Yargıtay kararları eklenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Örgüt Kurmanın Bağımsız Suç Olarak Düzenlenmesinin Nedenleri
.
Örgüt Kurma Suçunun Tarihi Gelişimi, Diğer Örgüt Türleri
.
Karşılaştırmalı Hukukta Örgüt Kurma Suçu
.
Örgüt Kurma Suçunun Benzer Suçlardan Farkı
.
TCK 220. Maddede Düzenlenen Suç İşlemek İçin Örgüt Kurma Suçu
.
Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma Suçunun Özel Görünüş Biçimleri
.
Etkin Pişmanlık, Yaptırım, Soruşturma ve Kovuşturma Usulü