Hakem Sözleşmesi Alim Taşkın  - Kitap

Hakem Sözleşmesi

2. Baskı, 
Ekim 2005
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
266
Barkod:
9789756809310
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ülke mevzuatlarında yapılan değişikliklere paralel olarak, tahkim konusu, öğretide ve mahkemeler uygulamasında da daha yoğun bir şekilde incelenmeye başlanmıştır. Örneğin, Almanya ve İsviçre gibi gelişmiş ülkelerde bile bundan kısa bir süre öncesinde “tahkim hukuku"na ilişkin kitapların sayısı parmakla sayılacak kadar az iken, bugün bunların sayısı birkaç katına çıkıvermiştir. Aynı gelişme, ülkemiz bakımından da gözlenmektedir. Tahkim hukuku ile uğraşan hukukçu sayısında da belirgin bir artış vardır.
Tahkim hukukunda esas itibariyle iki anlaşma sözkonusudur:
1) Tahkim anlaşması, 2) Hakem Anlaşması (sözleşmesi). Bilindiği gibi tahkim anlaşması, tarafların aralarındaki uyuşmazlığı hakemler eliyle çözdürmek istediklerine ilişkindir; hakem sözleşmesi ise, uyuşmazlığın tarafları ile hakem arasındaki anlaşmadır.
Yabancı ve yerli öğretide tahkim anlaşması üzerinde epey yayın vardır. Buna karşılık hakem sözleşmesi, daha az işlenmiş bulunan ve bu sebeple de pekçok hukuki tereddüde cevap aranan bir konumdadır.(Önsöz'den).
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tahkim Sözleşmesi ve Hakem Sözleşmesinin Hukuki Niteliği
.
Hakem Sözleşmesinin Kuruluşu, Hakem Sözleşmesinin İçeriği, Hakem Seçiminin Esasları, Hakemlerin Sayısı, Hakemlerin Tayini ve Hakemlerin Tayin Usulleri