1000 Soruda Malzeme Bilimi Dr. Uğur Soy  - Kitap

1000 Soruda Malzeme Bilimi

2. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
705
Barkod:
9786054925384
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
432,50
İndirimli (%10):
389,25
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Soru-Cevap Konu Anlatımlı ve Tamamı Çözümlü 1000 Soruda Malzeme Bilimi" kitabı, mühendislik ve teknik alanlarda eğitim gören Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin, Meslek Yüksekokulu teknik alanlarda okuyan öğrencilerin, Malzeme Bilimi ve Teknolojisi konularına ilgi duyan araştırmacı, uzman, akademisyen, sanayici ve işletmecilerin istifade edebileceği temel bir kitap niteliğindedir.
Bu kitap, Malzeme Bilimi'ni soru-cevap konu anlatımı tekniği ile öğretirken, diğer yandan öğrencileri sınavlara hazırlamaktadır. Her bölümün başında bulunan sorular, konuları öğretecek şekilde en basitten zora doğru sıralanmıştır. Diğer yandan; klasik, yorum, problem ve karşılaştırmalı olmak üzere çok farklı soru türleri sayesinde öğrenciler farklı tipte soruları çözebilme kabiliyetine kavuşacaklardır. Ayrıca kitapta, daha önce çıkmış kısa sınav, vize, final ve bütünleme sınav soruları ve çözümleri de yer almaktadır.
Kitapta bulunan soru türleri; öğretici ve kavram soruları, yorum ve sözlü sınav soruları, kısa sınav, vize, final ve bütünleme sınav sorulan, bilim sınavı sorulan, yüksek lisans ve doktora soruları, yeterlilik ve doçentlik sorularıdır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Malzeme Bilimine Giriş
.
Atom Yapısı ve Özellikleri
.
Atomlar Arası Bağlar
.
Kristal Yapılar
.
Kristal Yapı Hataları
.
Difüzyon (Atomsal Yayınım)
.
Malzemelerin Deformasyonu
.
Mukavemet Artırıcı Mekanizmalar
.
Alaşımların Yapısı ve Katılaşma
.
Faz Diyagramları
.
Isıl İşlemler
.
Malzemelerin Mekanik Özellikleri