Milletlerarası Tahkime İlişkin Mevzuat ve Antlaşmalar Cilt: II Prof. Dr. Ergin Nomer, Prof. Dr. Nuray Ekşi, Prof. Dr. Günseli Öztekin Gelgel  - Kitap

Milletlerarası Tahkime İlişkin Mevzuat ve Antlaşmalar Cilt: II

3. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1292
Barkod:
9786053331285
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
649,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tahkime ilişkin mevzuat ve antlaşmaların derlendiği Kitabımızın ikinci basısında önemli değişiklikler yapılmıştır. Kitabın dizaynı ve içindekiler kısmında yapılan değişikliklerin yanı sıra birinci basıdan sonra yapılan iki taraflı yatırım antlaşmaları Kitaba eklenmiş; Türkiye'de bulunan tahkim merkezleri tarafından hazırlanan yeni kurallar ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Tahkim Yönetmeliği kitaba işlenmiş ve uluslararası alanda tanınmış tahkim merkezlerine yenileri ilave edilmiştir. Milletlerarası antlaşmaların isimleri, Resmi Gazete'de yer aldığı şekliyle Kitaba işlendiğinden "antlaşma", "sözleşme", "anlaşma" gibi farklı ifadeler aynen muhafaza edilmiştir.
Hem zorunlu tahkim hem de ihtiyari tahkimi bünyesinde bulunduran Türkiye Futbol Federasyonu tahkimini düzenleyen 5498 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü'nün tahkime ilişkin hükümleri de bu basıda Kitaba dahil edilmiştir. Kitaba eklenen diğer mevzuat ise Sigortacılık Kanunu'nun tahkime ilişkin hükümleri ile Sigortacılıkta Tahkime İlişkin Yönetmelik'tir. Ayrıca uygulamada yaygın olarak kullanılan tüketici tahkimine ilişkin hükümlere de yer verilmiş ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un tahkime ilişkin hükümleri, Kitabın milli tahkime ilişkin mevzuat kısmına ilave edilmiştir.
2011 yılında yürürlüğe giren Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu yürürlükten kaldırılmıştır. Dolayısıyla 2011 yılından itibaren 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun tahkime ilişkin 516-536. maddelerinin yerini 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 407-444. maddeleri almıştır. Derlememizin ilk basısı sırasında henüz tasarı halinde olan Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun tahkime ilişkin hükümlerine de yer verilmişti. Bu basıda 1086 sayılı Kanun'un 516-536. maddeleri ile tasarı hükümleri derlemeden çıkarılarak yerine 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 407-444. maddeleri konulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Milli Tahkime İlişkin Mevzuat
.
Milletlerarası Ticari Tahkime İlişkin Mevzuat ve Antlaşmalar
.
Yabancı Hakem Kararlarının Tanınması ve Tenfizine İlişkin Mevzuat ve Antlaşmalar
.
Yatırım Uyuşmazlıklarının Milletlerarası Tahkim Yoluyla Çözümüne İlişkin Mevzuat ve Antlaşmalar
.
Türkiye'de Bulunan Tahkim Merkezlerine Ait Kurallar
.
Türkiye ve Dünyada Tahkim Merkezleri