Cinsel Saldırı Suçu Yusuf Pakır  - Kitap

Cinsel Saldırı Suçu

1. Baskı, 
Temmuz 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
253
Barkod:
9786053005148
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
238,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar 5237 sayılı yasanın kişilere karşı suçlar bölümünün altıncı kısmında dört madde halinde düzenlenmiş olup, inceleme konusu 102. maddede bulunan cinsel saldırı suçudur.
6545 sayılı yasa ile yapılan değişiklik ile sarkıntılık yeniden 5237 sayılı yasaya girmiş, suç sonucu mağdurun ruh veya beden sağlığının bozulması hali yasa metninden çıkarılmış ayrıca suçun cezası arttırılmış.
Cinsel saldırı suçunda mağdur 18 yaşından büyük olmalı ayrıca mağdura bedensel temas gerçekleşmelidir. 102. madde 1. fıkrada; cinsel davranışlarla, mağdurun vücut dokunulmazlığını ihlal niteliğindeki suçun basit hali ve sarkıntılık hali düzenlenmiş. Bu iki halde de suçun takibi için mağdurun şikâyeti aranır. 2. fıkrada mağdurun vücuduna organ veya cisim sokulması şeklindeki suçun nitelikli hali bulunmaktadır. Bu nitelikli halin eşe karşı işlenmesi halinde, suçtan dolayı ceza verilebilmesi için mağdur eşin şikâyeti aranır. 3. fıkrada suçun nitelikli halleri, 4. ve 5. fıkralarda ise suçun neticesi sebebiyle ağırlaşmış halleri bulunmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Hukukunda Cinsel Suçlar
.
Cinsel Saldırı Suçu
Kitapla İlgili Kategoriler