Uluslararası Ceza Mahkemesinin Devlet Egemenliğine Etkisi Dr. Öğr. Üyesi Selcen Erdal  - Kitap

Uluslararası Ceza Mahkemesinin Devlet Egemenliğine Etkisi

2. Baskı, 
Haziran 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
171
Barkod:
9786053005032
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Egemenliğin bir devletin varlık koşulu olması ve bu sebeple taşıdığı büyük önem, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bu açıdan incelenmesini de gerekli kılmaktadır. Belli bir coğrafi alan içerisinde meydana gelen bir uyuşmazlığın kesin olarak çözülebilmesi, egemen bir devlet olmanın yargı yetkisi bakımından ortaya çıkan temel göstergelerinden biridir. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin devlet egemenliğine ne şekilde etki yaptığı hususunun tespiti önemli ve gereklidir.
Bu amaçla yapılan çalışma, iki bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın "Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Kuruluşu ve Yargı Yetkisi" başlığını taşıyan birinci bölümünde; uluslararası nitelikte bir ceza yargılamasına duyulan ihtiyacın gerekçeleri ortaya konularak; Uluslararası Ceza Mahkemesi kurulana dek yaşanan gelişmelerden söz edilerek ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kuruluş süreci ve yargı yetkisinin kapsamı ele alınmış.
"Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Devlet Egemenliği Yönünden İncelenmesi" başlıklı ikinci bölümde ise, devletin bir unsuru olarak egemenlik kavramı, tarihsel bir bakış açısıyla analiz edilerek, egemenliğin günümüzde yaşadığı dönüşüm üzerinde durulmuş ve Uluslararası Ceza Mahkemesi ve mahkemenin yargı yetkisinin işleyişi, devlet egemenliği yönünden değerlendirilmiş.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Kuruluşu ve Yargı Yetkisi
.
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Devlet Egemenliği Yönünden İncelenmesi
Kitapla İlgili Kategoriler