Şirketlerin Finansal Açıdan Sorunlu Olmasına İlişkin Model Çalışması Türkiye Üzerine Bir Araştırma Dr. Bengü Vural  - Kitap

Şirketlerin Finansal Açıdan Sorunlu Olmasına İlişkin Model Çalışması

Türkiye Üzerine Bir Araştırma

1. Baskı, 
Nisan 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
146
Barkod:
9786054259892
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta iki istatistiksel model ve bir makine öğrenmesi modeli kullanılarak işletmelerin finansal başarısızlığı bir yıl ve iki yıl öncesinden tahmin edilmeye çalışılmış ve modellerin tahmin güçleri karşılaştırılmıştır. Analizde kullanılan veri seti 1997 –2007 yılları arasında faaliyet gösteren 122 şirketi kapsamaktadır. Belirtilen dönem için şirketlere ait 29 adet oran çalışmanın bağımsız değişkenlerini oluşturmaktadır.
Çalışmada Diskriminant ve Lojistik Regresyon Analizinin yanı sıra bir makine öğrenme modeli olan Destek Vektör Makineleri uygulanmış ve tüm modellerin sonuçları karşılaştırılmıştır. Türkiye'de reel sektörde faaliyet gösteren işletmelerde finansal başarısızlık tahmini ile ilgili çok boyutlu model uygulaması yapılmış ve uygulamanın sonuçları yorumlanıp, bu alanda araştırma ve çalışma yapan okurların yararlanabileceği bir kaynak haline getirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finansal Başarısızlık
.
Finansal Başarısızlığın Tahmine İlişkin Literatür Çalışması
.
Çalışmada Kullanılan Modeller
.
Firma Başarısızlığının Tahminine İlişkin Model Çalışması