Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri Ali Haydar Güngörmüş, Bedia Atalay, Ender Boyar, Fahri Ayçiçek  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x25
Sayfa:
164
Barkod:
9786055301002
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İşletme faaliyetlerinin sağlıklı bir biçimde raporlanması dönem sonunda işletmeye ait varlık ve yükümlülüklerin doğru bir biçimde ölçülebilmesiyle mümkündür. Ülkemizde günümüze kadar yapıla gelen muhasebe uygulamalarının vergi kurallarına bağlı kalınarak biçimlendiği bilinmektedir. Bununla birlikte önümüzdeki dönemlerde yeni bir muhasebe setini uygulama hazırlıkları da yapılmaktadır.
Eserde vergi uygulamaları esas alınmış ve dönem sonu işlemleri bu anlayış çerçevesinde ortaya konulmuştur. Dönem sonunda yapılan envanter ve değerleme işlemleri Vergi Usul Kanunu hükümleri temelinde muhasebeleştirilmiştir. Eserin içerisinde teorik konulara özlü bir biçimde değinilmiş, uygulamalara çoklukla yer verilmiştir. Tekrarlardan elverdiği ölçüde kaçınılmıştır.
Eserde birbiriyle mantıksal bütünlüğü olan varlık ve yükümlülükler birlikte ele alınmıştır. Böylece uygulamalarda varlık ve yükümlülüklerin benzer bir olaydan nasıl etkilendiğini birlikte değerlendirme fırsatı sunulmuştur. Eserde yer alan "sıra sizde" uygulamalarıyla okuyucunun kendisini sınamasına da imkân tanınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dönem Sonu İşlemleri
.
Bilanço Hesaplarının Envanteri
.
Gelir ve Giderlere Yönelik Dönem Sonu İşlemleri
.
Finansal Tabloların Düzenlenmesi
.
Uygulamaları