Türkiye Futbol Federasyonu Mevzuat Kurul ve Talimatları Doç. Dr. Ahmet Başözen, Öğr. Gör. Zairbek Malashev  - Kitap

Türkiye Futbol Federasyonu Mevzuat Kurul ve Talimatları

1. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
664
Barkod:
9786051466743
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
224,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İnsanlığın var oluşundan itibaren bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde spor, her dönem hayatımızda kendine yer bulmuştur. Sporun olduğu yerde, tabiidir ki, hukuk kuralları da olacaktır. Eski bir latin atasözü der ki; ubi societas ibi jus; yani, nerede toplum var ise orada hukuk vardır. Buradan yola çıkarak uluslararası etkileri de artık tartışılmaz önem kazanan spor için de bir takım kuralların olmaması düşünülemez. O halde nerede spor var ise, orada spor hukuku vardır.
Futbol ise neredeyse, günümüzde en popüler spor dalı haline gelmiştir. Gerçekten de, bütün spor dalları içerisinde futbol, insanların en fazla ilgisini çeken aktif ve pasif olarak onların spora katılımını sağlayan, bütün ülkelerde hükümet ve diğer kuruluşları yatırım yapmaya zorlayan en popüler spordur. Futbol bugün yaygın ve kitlelerle yakın bağlar kurmaya uygun bir spor dalıdır.
Bu çalışmanın amacı, futbol ile doğrudan ilgili olan Türkiye Futbol Federasyonu kurulları, talimatları ile kanun, iç tüzük ve statü gibi dağınık mevzuat düzenlemelerini derleyerek, futbol ilgililerinin bunlara kolay erişebilmelerine karınca kararınca yardımcı olmaktır.
Özellikle ifade edilmelidir ki, futbol hukukunun uluslararası yönü de bulunmaktadır. Ancak bu çalışmada, Türkiye Futbol Federasyonu üzerine ağırlık verilmiş; uluslararası kuruluşlar, mevzuat düzenlemeleri başka çalışmalara bırakılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye Futbol Federasyonu Mevzuatı
.
Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun
.
Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü
.
Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurul İç Tüzüğü
.
Türkiye Futbol Federasyonu Kurul ve Talimatları