Uluslararası İnşaat Sözleşmeleri ve Uyuşmazlık Çözüm Yolları Prof. Dr. Yeşim M. Atamer, Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel, Elliott Geisinger  - Kitap

Uluslararası İnşaat Sözleşmeleri ve Uyuşmazlık Çözüm Yolları

2. Baskı, 
Nisan 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
400
Barkod:
9786051527567
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, konuşmacılar tarafından, inşaat hukukundaki gelişmelerin uygulamaya etkilerini yansıtan, seçilmiş konularda yazılan makalelerin bir derlemesidir. Kitapta öncelikle, sektöre hakim profesyoneller, uyuşmazlıkların henüz sözleşme aşamasında önlenmesi veya bir adım sonra şantiyede ortaya çıkacak uyuşmazlıkların yönetimi ve yüklenici-alt yüklenici ilişkisine özgü hususlara değinmişler.
Ardından, inşaat hukuku alanında çalışan avukatların, milletlerarası tahkimde bilirkişilerin konumuna ilişkin görüşlerine, FIDIC sözleşmeleri çerçevesinde uyuşmazlık çözümüne ilişkin özel meselelere ve en nihayetinde Türk inşaat hukuku ışığında FIDIC sözleşmelerinin değerlendirilmesine odaklanılmış. Sonraki üç tebliğde ise uluslararası uyuşmazlık çözüm yollarına ilişkin meseleler, bu alanda çalışan avukatlar ve hesap uzmanları tarafından ele alınmış. Özellikle FIDIC sözleşmeleri çerçevesinde yüklenici ve iş sahibinin taleplerine ilişkin usuller ve gizli tehlikeler; inşaat uyuşmazlıklarında zarar miktarının belirlenmesine ilişkin zorluklar değerlendirilmiş.
Kitap, tahkim ve uyuşmazlık teftiş kurullarının, uluslararası inşaat uyuşmazlıklarının etkin çözümündeki rolü üzerine düşüncelere yer verilerek sonlandırılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnşaat Sektörünün Gözünden Sorunlar ve Çözüm Yolları
.
Hukukçuların Gözünden Sorunlar ve Çözüm Yolları
.
Uluslararası Uygulamacıların Gözünden Sorunlar ve Çözüm Yolları
.
Uluslararası İnşaat Sözleşmelerinden Doğan Uyuşmazlıkların Etkin Çözümü – Tahkim Kurumları ve Uyuşmazlık Çözüm Kurullarının Rolü