Hukuk Başlangıcı (Ciltli) Hukukun Temel Kavramaları ve Kurumlar Prof. Dr. Erol Cansel, Prof. Dr. Çağlar Özel  - Kitap

Hukuk Başlangıcı (Ciltli)

Hukukun Temel Kavramaları ve Kurumlar

5. Baskı, 
Ekim 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
368
Barkod:
9789750221385
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Özellikle soyut bir düşünce tarzı gerektiren hukuk öğreniminde, kurumların ve kavramların olduğu kadar kuramların da büyük önemi vardır. Hukuk düşüncesinin gelişimi yüzyıllarca süren kuramlarla oluşmuş ve oluşmaya da devam etmektedir. Toplumdaki olaydan, yani gerçekten hareket eden hukuk uygulaması anlayışı da yürürlükteki hukuk kurallarının doğru bir biçimde uygulanmasını sağlar. İşte bu anlayış çerçevesinde hazırlanan Hukuk Başlangıcı kitabı da hukukun malzemesi ve yapısı hakkında bir anahtar vermeyi amaçlamaktadır.
Kitapta, bilimsel yöntemlerle incelenecek hukuk olgusu ile yeni tanışan bir kimseye, bu disiplinin konusu, kaynakları, yöntemi hakkında genel bilgi vermek; öğrenciyi hukuk dalları hakkında bilgilendirmek ve hukukî düşünce tarzını ona göstermek amaçlanmaktadır.
Kitapta yeni Türk Ceza Kanunu ve Türk Medeni Kanunu gibi temel kurallar gözetilerek, günümüzde mevcut en son düzenlemeler ışığında güncel bir kaynak oluşturmaya çalışılmış; aynı zamanda örneğin uluslararası hukuk ile ilgili bilgiler verilirken Avrupa Birliği'ne ilişkin temel bilgiler okuyucuya en güncel haliyle aktarılmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hukuk Tanımı
.
Hukukun Gerekliliği
.
Hukukun Kaynakları
.
Hukuk ve Adalet
.
Yaptırım
.
Toplum ve Hukuk
.
Hukuk Özneleri
.
Özel Hukuk
.
Kamu Hukuku Ayrımı
.
Hak Kavramı
Kitapla İlgili Kategoriler