Balık Anatomisi Prof. Dr. Gülşen Timur  - Kitap

Balık Anatomisi

1. Baskı, 
Ekim 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
184
Barkod:
9786053951292
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Su ürünleri lisans ve lisansüstü öğrencilerinin ders ve uygulamalarına kaynak olmak üzere hazırlanan bu kitap içersinde; balık anatomisinin klinik olarak önemli konuları işlenerek çeşitli balık türlerindeki organ sistemleriyle ilgili bilgiler verilmiştir.
Alabalık, deniz levreği ,çipura, sazan, mersin balığı ve altın balık (japon balığı) gibi ticari öneme sahip balıkların yanı sıra, köpek balıkları ve vatozlar ile çenesiz balıklardan lamprey’lerin anatomik yapıları da komparatif olarak verilerek konuların daha iyi anlaşılmasına çalışılmıştır. Bu kitap aynı zamanda bugüne kadar yaptığım çalışmalardan ve yürüttüğüm ve yürütülen lisansüstü tezlerden elde ettiğim deneyimleri ve bulguları da içermektedir.