Otto ve Dizel Motorları Heinz Grohe  - Kitap

Otto ve Dizel Motorları

8. Baskı, 
Nisan 1999
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
273
Barkod:
9781111111380
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
220,00
İndirimli (%10):
198,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Motor imalatında herkes tarafından bilinen iki isim vardır. Nicolaus August Otto ve Rudolf Diesel. Bu iki şahsın çabaları ile içten yanmalı motorların geliştirilmesi yaklaşık 100 yıl önce başlamıştır.
Kuşkusuz motor imalatında bu iki şahıs dışında da birçok araştırıcı ve meraklı uğraşmış fakat hiçbirisi başarılı olamamıştır. O günlerde Pistonlu buhar makinası tek güç kaynağı olarak biliniyordu. Ancak oldukça hantal olan bu makina küçük işletmeler ve aynı şekilde el sanatları için uygun değildi.
O günlerde insanlığa mekanik işveren buhar makinaların işletilmesi de pek kolay değildi. Buhar üretmek emniyet yönünden tehlikeli olduğundan, buhar kazanı kullanmak için ehliyetli işçiye ve polis tarafından tanzim edilen ruhsatnameye gereksinme vardı. Mekanik güç temininin son derece zor olduğu bu dönemde, daha basit bir güç ünitesi üretme çabası gösteren araştırmacılar arasında Fransız Lenoir hava gazı ile çalışan bir motor üzerinde, çalışmış ve bu konudaki teknolojinin etkin bir başlangıcını oluşturmuştur.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İçten Yanmalı Motorların Tarihçesi
.
Mekanik Prensipler
.
Termodinamik Esaslar
.
Motor Ana Ölçülerinin Hesaplanması – Ateşleme – Vuruntu
.
Motorlarda Karışım Oluşumu
.
Motorlarda Dolgu Değişimi – Aşırı Doldurma
.
Motor Parçaları