Her Yönüyle Dil (Ana Çizgileriyle Dilbilim) Doğan Aksan  - Kitap

Her Yönüyle Dil

(Ana Çizgileriyle Dilbilim)

6. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
560
Barkod:
9789751609755
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dilbilimin günümüzde büyük bir önem kazandığı, birçok bilim dalıyla yakından ilişkili ve iç içe bulunduğu, herkesçe biliniyor. Bu durum, yurdumuzda konuyla ilgili yayımların bundan 20-30 yıl öncesine oranla büyük ölçüde artmasından da belli olmaktadır.
Kitap, hem dille ilgilenenlere, dilseverlere, hem de dilbilim öğrenimi görenlere yararlı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Dille ilgili konular ve sorunlar, dilbilimin bugün değişik alanlara ve doğrultulara yayılan geniş çerçevesi içinde, çeşitli yönleriyle bir bütün olarak ele alınmış, dilbilimin çerçevesi dışına taşan kimi konular da yararları nedeniyle işlenmiştir.
Alanları ve konuları tanıtan, anadilimiz olması nedeniyle Türkçeye ve öteki dünya dillerine de yer veren bu cilt, Dil ve Yeryüzündeki Diller bölümlerinden oluşmaktadır. Bundan sonra yayımlanacak olan ikinci ciltte (Dilin İncelenmesi-Araştırmalar), sesbilim ve biçimsel sesbilim, dizimbilim, anlarmbilim dallarıyla öteki alanlar üzerinde durulacak, bütün bu alanlardaki gelişmeler, bulgular ve veriler, ana çizgileriyle gösterilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dil – Dilbilim, Sesbilim, Fonoloji
.
Dille Toplumun ve Kültürün İlişkisi
.
Dilin Türleri
.
Yeryüzündeki Diller