Girişimcilik ve Küçük İşletme Yöneticiliği Yrd. Doç. Dr. Serpil Döm Tomak  - Kitap

Girişimcilik ve Küçük İşletme Yöneticiliği

5. Baskı, 
Temmuz 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
318
Barkod:
9789758969593
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Girişimciliğin önemi, teşvik edilmesi ve iyi bir altyapı oluşturması konusunda günümüzde toplumda her düzeyde (mesleki örgütler, işletmeciler, devlet, kamuoyu vs.) ortak bir konsensüs oluştuğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Bu durumu mesleki örgütlerin küçük işletmelere vermiş olduğu eğitim, Ar–ge, bilgi vs. desteğinde; girişimcilik ve KOBİ’ler konulu derslerin eğitim programlarına alınmasında; inkübatör, teknoparklar, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri sayısındaki artışta, KOBİ’lerin gelişimine ve güçlendirilmesine yönelik projelerin yaygınlaşmasında, devlet politikaları ve uygulamalarında küçük işletmelere yönelik artan ilgide görmek mümkündür.
Kitap, girişimcilik kavramı ve ortaya çıkışı, küçük işletme çeşitleri, küçük işletmelerin kuruluşu, küçük işletmelerde yönetim, üretim, pazarlama ve finansman alanındaki yeni uygulamaları, küçük işletmelere destek sağlayan kuruluşlar, küçük işletmelerin sorunları ve çözüm yolları ile modern finansman yöntemlerini kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Girişimcilik Kavramı ve Ortaya Çıkışı
.
Küçük İşletmeler
.
Küçük İşletmelerin Kuruluş Süreci
.
Kuruluş Yeri Seçimi
.
Küçük İşletmelerde Yönetim, Pazarlama ve Finansman
.
İş Planı Hazırlama
.
Küçük İşletmelerde Büyüme
.
Küçük İşletmelerde İflas
.
Küçük İşletmelerin Sorunları ve Çözüm Yolları