Şirketler Muhasebesi Hakan Aksakaloğlu, Pınar Çoban  - Kitap
1. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
312
Barkod:
9786257090148
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Avrupa birliğine giriş süreci kapsamında mevzuatlarda meydana gelen değişikliklerin takibinin yapılması ve mevzuatlara göre şirketler muhasebesi verilerinin güncellenmesi de doğru bilgiye ulaşılması açısından önemlidir. Şirketler muhasebesinin yeni TTK, MBS, TMS ve UFRS açılarından güncellenerek eğitim alacak öğrencilere sunulması bu kitabın hazırlanmasını gerekli kılmış.
Kitap 13 bölümden oluşmaktadır. Şirketler muhasebesi müfredatı içerisinde yer alan ve Borçlar Hukukuna göre tanım bulan Adi Şirketler ile TTK 'da Ticaret Şirketleri adı altında toplanan Şahıs ve Sermaye şirketleri ve bunların yanında ülkemizde farklı kanunlara göre kurulan diğer şirketlere ait bilgiler ve bu bilgilere göre muhasebeleştirme konuları yer almaktadır. Konunun dahi iyi anlaşılabilmesi amacı ile örnek uygulama sayısı artırılmış, sayfa sayısından tasarruf sağlamak adına karekod sistemi ile cevap anahtarı sunulmuştur. Kitap içerisinde okuyucunun kendisini sınamak için önce kendi çözeceği örnek uygulamaların cevabını görebilmesi için cep telefonuna karekod okuyucu programı indirmesi ve karekodu okutması yeterlidir.
Kitabın yazım aşamasında özellikle mevzuat ve mevzuat madde numaraları belirtilerek gidilmiş, verilen bilgiden daha fazlasına ihtiyaç duyacak okuyucular için izleyecekleri yolun çizilerek daha fazla kaynağa ulaşmaları ve bilgi genişliğinin yaratılması amaçlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Şirketler Muhasebesine Giriş ve Temel Kavramlar
.
Adi Şirketler (Adi Ortaklıklar)
.
Kollektif Şirketler
.
Komandit Şirketler
.
Şahıs Şirketlerinde Tasfiye
.
Şahıs Şirketlerinde Birleşme–Devir ve Tür Değiştirme
.
Anonim Şirketler
.
Limited Şirketler
.
Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit Şirketler
.
Sermaye Şirketlerinde Tasfiye
.
Sermaye Şirketlerinde Birleşme–Devir ve Tür Değiştirme
.
Türkiye'deki Diğer Şirket Türleri
.
Kooperatifler