Enerji Piyasaları ve Hisse Senedi Fiyatları İlişkisi BRIC Ülkeleri ve Türkiye Örneği Dr. Sevinç Güler  - Kitap

Enerji Piyasaları ve Hisse Senedi Fiyatları İlişkisi

BRIC Ülkeleri ve Türkiye Örneği

1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
112
Barkod:
9786053270058
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, enerji fiyatlarındaki değişimin işletmelerin karlılığını ve hisse senedi getirilerini etkileyeceği varsayımıyla ortaya çıkmıştır. Finans literatüründe özellikle petrol fiyatları ile hisse fiyatları ya da getirilen arasındaki ilişkiyi inceleyen çok sayıda çalışma yer almaktadır. Petrolün üretim sürecinin en önemli girdisi olması ve faiz oranı gibi ekonomik değişkenlerle etkileşim halinde olması, konunun daha kapsamlı ele alınmasına neden olmaktadır.
Bu noktadan hareketle, çalışmanın ilk bölümünde enerji kaynakları tanıtılmaktadır ve bölüm genel olarak, dünyada ve Türkiye de enerji kaynakları olarak alt başlıklara ayrılmaktadır, ilgili içerik çok sayıda grafik, tablo ve şekille desteklenmekte ve özellikle dünyada önemli enerji araştırma kurumlarının 2040 yılı tahminlerine yer verilmektedir. Bölümün enerji konusuna ilgili duyanlar açısından temel oluşturacağı kanısındayım.
Çalışmanın ikinci bölümünde, petrol fiyatları ile hisse senedi fiyatları arasında ilişkiyi inceleyen çok sayıda yabancı ve yerel literatürdeki çalışmalar anlatılmaktadır. Bu bölüm, okuyuculara konu ile ilgili ayrıntılı bilgi vermekte ve iki değişken arasında ilişkinin akademisyenler tarafından nasıl ele alındığını anlatmaktadır.
Son bölüm, dünyada enerji piyasalarına yön veren ve 2050’li yıllarda dünyanın en önemli ekonomileri olacağı tahmin edilen BRIC ülkelerinin borsa endeksleri ile Borsa İstanbul Ulusal 100 Endeksi analiz edilmektedir. Temel amaç, küresel enerji fiyatlarının endeks fiyatları üzerinde etkisinin olup olmadığını belirlemektir. Çalışmanın öğrenciler, akademisyenler ve araştırmacıların yanında, yatırımcılar, politikacılar, karar vericiler, işletme yöneticileri ve ilgi duyan kişilere fayda sağlayacağına İnanılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dünyada ve Türkiyede Enerji
.
Hisse Senedi Piyasaları ve Enerji Fiyatları
.
Küresel Petrol ve Doğalgaz Fiyatlarının BRIC Ülke Borsalarına ve Borsa
.
İstanbula Etkileri