Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Doç. Dr. Mehmet Küçük  - Kitap

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

2. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
192
Barkod:
9786055426316
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
154,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı değişimin bir sonucu olarak, okullarda yürütülen eğitim ve öğretim uygulamaları bu teknolojilerden her geçen gün daha fazla etkilenmektedir.
Eğitimde teknolojinin öğretim programlarıyla bütünleştirilerek uygulanması, öğrencilerin öğretim programlarının kazanımlarına ulaşabilmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Fakat bu hususla ilgili birçok ortamda sorunlar yaşandığı tartışılmaktadır.
Bu bağlamda öğretmen eğitimi programlarına zorunlu meslek dersi olarak konulan Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı (ÖT-MT) dersiyle adayların hem bu teknolojileri yakından tanımaları hem de teknolojinin öğretim uygulamalarına nasıl uyarlanabileceğini tecrübe etmeleri hedeflenmiştir.
Bu bağlamda kitap, amacı öğrencilerine nitelikli eğitim hizmeti sunmak ve en son öğretim teknolojilerini sınıf ortamında kullanmak isteyen aday öğretmenler ve iş başındaki öğretmenler için bir kaynak olarak hazırlanmıştır. Kitabın ilgili bölümlerinde; öğretmenlere yönelik yürüttükleri derslerin doğasına uygun çeşitli öğretim materyallerini seçme, kullanma ve etkinliğini test etme konularında detaylı bilgiler verilmiştir. Kitabın son bölümde ise farklı dersler için ne tür öğretim materyallerin geliştirilebileceği örnek resimlerle tanıtılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)