Sayılarla İletişim – Business Statistics Sanjiv Jaggia  - Kitap

Sayılarla İletişim – Business Statistics

1. Baskı, 
Mart 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x27
Sayfa:
705
Barkod:
9786055301446
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sayılarla İletişim: İktisat ve İşletmeciler İçin İstatistik kitabı iktisat ve işletme alanlarında kullanılan temel istatistiksel kavram ve yöntemlerin tamamına yakınını kapsamaktadır. Kitapta her konu, bölüm senaryolarıyla gerçek hayatta karşılığı olan örnekler gösterilerek anlatılmaktadır. Seçilen olaylar iş hayatında karşılaşılacak olası durumlarla benzerlik içindedir ve böyle durumlarla karşılaşıldığında ne yapılması gerektiğine dair çözüm önerileri de içermektedir. Senaryo yorumlamaları yapılarak kitaptan yararlananlara gelecekte karşılaşabilecekleri belge ve raporları okuma yönünde bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır.
Teknoloji çağında yaygın olan bilgisayar paket programlarından istatistikte nasıl yararlanılacağı anlatılmıştır. Excel ve Minitab programlarıyla istatistiksel metotların kullanılması, buradan elde edilen sonuçların açıklanması ve bu sayede etkin bilgi alış verişinde bulunulması örnekleriyle gösterilmektedir. Çözümlü örneklere ve çok sayıda değişik tipte araştırma sorusuna yer verilen kitapta öğrencilerin ilgili konularda bilgiye ulaşmaları kolaylaştırılmıştır.
Sayılarla İletişim kitabında standart istatistik kitaplarının tipik özelliklerinden fazlası bulunmaktadır. Bu sayede kitap sadece sosyal bilimlerde değil fen bilimlerinde ve teknik bilimlerde de ilgili öğrenciler ve araştırmacılar tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İstatistik ve Veri
.
Tanımlayıcı İstatistikler
.
Olasılık ve Olasılık Dağılımları
.
Temel Çıkarımsal Teknikler
.
İleri Çıkarımsal Teknikler
.
Tamamlayıcı Konular
Kitapla İlgili Kategoriler