Makine Elemanları ve Konstrüksiyon Örnekleri Cilt: 2 Prof. Dr. Talat Tevrüz  - Kitap

Makine Elemanları ve Konstrüksiyon Örnekleri Cilt: 2

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x23
Sayfa:
340
Barkod:
9789754360851
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eserde, makina elemanlarının tam olarak hesabı için gerekli olan tüm faktörler ve diğer büyüklükler şekil veya tablolar halinde verilmiştir. Öğrencilerin ilgisini çekmek ve konuların görsellik takviyesi ile daha iyi anlaşılmasını sağlamak için gerek görüldükçe fotoğraflara da yer verilmiştir. Verilen konstrüksiyon örneklerinin konunun öğrenilmesine yardımcı olacağı, konuların nispeten geniş tutulduğu da dikkate alındığında, eserden sanayide çalışan mühendislerin de istifade edilebileceği düşünülmektedir.
Bilindiği gibi, makinalar dinamik sistemler olup; makina elemanları ekseriya dinamik zorlanmalara maruz kalmaktadır. Bu itibarla, makina elemanlarına geçmeden kitabın başında "Makina elemanlarının mukavemet hesap tarzı" bilhassa dinamik zorlanmalara önem verilerek anlatılmıştır.
Makina elemanlarında Alman Standartlarının ve Alman kitaplarının zengin kaynaklar oldukları bilinmektedir. Bu itibarla; eserde DIN Standartları ağırlık taşımakla beraber, konusuna göre gerektirdiğinde Amerikan Standartlarına da yer verilmiş veya atıf yapılmıştır.
Eserde, her konunun sonunda anlaşılmasına yardımcı olmak bakımından yeteri kadar, hatta bazı konularda bir problem kitabının içeriği olacak kadar "Sayısal Uygulamalar" başlığı altında çözümlü problemler verilmiştir. Diğer taraftan, gene aynı maksatla ve daha fazla bilgi için bazı konularda atıf yapılmış; atıflar gereğine göre bazen dip not olarak, bazen de kitabın sonunda verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Triboloji
.
Kaymalı Yataklar
.
Rulmanlı (Yuvarlanmalı) Yataklar
.
Kaplinler
.
Kavramalar ve Frenler