Biyokütleden Yakıt ve Kimyasallara Hidrotermal Dönüşüm ve Katalitik Sıvılaşma Prof. Dr. Kubilay Tekin, Prof. Dr. Selhan Karagöz  - Kitap

Biyokütleden Yakıt ve Kimyasallara

Hidrotermal Dönüşüm ve Katalitik Sıvılaşma

1. Baskı, 
Kasım 2026
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
254
Barkod:
9786255444011
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
360,00₺
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Biyokütlenin yakıt ve kimyasal üretiminde kullanılması, yenilenebilir karbon kaynaklarının değerlendirilmesinde önemli bir yer tutar. Hidrotermal dönüşüm, özellikle yüksek nemli hammaddeleri işleyebilmesiyle bu alanda öne çıkan yöntemlerden biridir.
Bu kitap, biyokütlenin yapısını ve hidrotermal reaksiyonları temel alarak sıvılaştırma koşullarının, katalizörlerin ve çözücülerin ürünler üzerindeki etkilerini inceler. Biyo-yağın bileşimi, analizi ve iyileştirilmesiyle birlikte katı, gaz ve sulu faz ürünlerinin değerlendirilmesini ele alır. Bor bileşikleri ile su ve etanol ortamlarında yürütülen araştırmalar, anlatımın deneysel dayanakları arasındadır.
Prof. Dr. Kubilay Tekin ve Prof. Dr. Selhan Karagöz'ün araştırma birikimine dayanan bu eser, biyokütle dönüşümü üzerine çalışan lisansüstü öğrenciler, araştırmacılar ve mühendisler için hazırlanmış Türkçe bir başvuru kitabıdır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Biyokütle ve Enerji Kaynağı Olarak Kullanımı
.
Biyokütle Bileşenlerinin Kimyasal Yapısı ve Dönüşüm Teknolojileri
.
Kritik Altı ve Kritik Üstü Su ile Hidrotermal Reaksiyon Kimyası
.
Hidrotermal Sıvılaştırma
.
Katalitik Hidrotermal Sıvılaştırma ve Etanol Varlığında Sıvılaştırma
.
Biyo–Yağ: Bileşim, Özellikler ve Analiz
.
Katı Ürünler, Gaz Ürünler ve Değerli Kimyasallar
.
Hammadde–Süreç–Ürün İlişkisi ve Gelecek Perspektifi
Kitapla İlgili Kategoriler