5237 Sayılı Türk Ceza Kanununda Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar ve Cinsel Amaçlı Hürriyetten Yoksun Kılma Suçu Suat Çalışkan  - Kitap
5237 Sayılı Türk Ceza Kanununda

Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar

ve Cinsel Amaçlı Hürriyetten Yoksun Kılma Suçu

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
898
Barkod:
9786051460161
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Cinsel suçlar, ceza yargılamasının en zor konularından biridir. Gerek yargılama özellikleri ve gerekse delilleri değerlendirme ölçütleri ile cinsel suçlar, diğer suçlardan farklılık göstermektedir. Bu kitapta cinsel suçlar, genel hükümler, yargılama kavramları, yargılama özellikleri ve Yargıtay’ın delilleri değerlendirme ölçütleri ışığında açıklanmaya çalışılmıştır.
Bu çalışma sekiz bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde, Cinsel suçlar ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu, ele alınmış ve uygulamaya yönelik çok sayıda Yargıtay kararı yargılama kavramları çerçevesinde sınıflandırılarak sunulmuştur.
İkinci bölümde, cinsel suçlar ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu genel hükümler çerçevesinde ele alınmış ve genel hükümlere ait kavramlarla ilgili olarak çok sayıda Yargıtay kararı sunulmuştur.
Üçüncü bölümde, cinsel suçlar ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu, yargılama özneleri açısından ele alınmış, yargılama özneleri ile ilgili kavramlar açısından konu değerlendirilmiş ve konuya ilişkin çok sayıda Yargıtay kararı kavramsal bütünlük içinde sunulmuştur.
Dördüncü bölümde, cinsel suçlar ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu, duruşma kavramı çerçevesinde ele alınmış ve konuya ilişkin çok sayıda Yargıtay kararı bölüm kavramları altında belirtilmiştir.
Beşince Bölümde, cinsel suçlar ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu, -Delillerin Ortaya Konulması Ve Tartışılması- kavramı çerçevesinde ele alınarak, yargılama kavramları ve konuya ilişkin emsal Yargıtay kararları ifade edilmeye çalışılmıştır.
Altıncı Bölümde, cinsel suçlar ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu, deliller ve delillerin nasıl değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin ilkeler ışığında irdelenmeye çalışılmış ve çok sayıda Yargıtay kararı emsal olarak sunulmuştur.
Yedinci bölümde, cinsel suçlar ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu, yaptırım hukuku çerçevesinde ele alınmış, yaptırım hukukuna ait kavramlar ve uygulanması çok sayıda Yargıtay kararı ile örneklendirilmiştir.
Sekizinci bölümde, yargılama sonucunda hüküm kurulması ve gerekçelendirilmesi konusu incelenmiş, bu konuya ait kavramlar ışığında cinsel suçlar ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu ele alınmış, bu suçlara ilişkin yargılamalarda kurulan hükümlerdeki eksikliklerin nelerden ibaret olduğu ve nasıl hüküm kurulması gerektiği çok sayıda emsal Yargıtay kararları ile birlikte değerlendirilmeye çalışılmıştır. Çalışma, bu konu hakkında bilgi sahip olmak isteyen okurlara yarar sağlayacaktır.