Baraj Güvenliği Prof. Dr. Necati Ağıralioğlu  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
275
Barkod:
9786053774518
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Baraj güvenliği konusunda son on yıllarda çeşitli ülkelerde sempozyumlar düzenlenmekte ve kurslar verilmektedir. Bu konuda bazı İngilizce ve Fransızca raporlar hazırlanmasına rağmen bu husus henüz standartlaşmamıştır. Bununla birlikte baraj güvenliği her zaman güncelliğini korumaktadır.
Bu kitabın özü 2006 yılında yazarın uluslararası bir baraj güvenliği kursu için hazırladığı ders notlarına dayanmaktadır. Baraj güvenliği barajların sınıflandırılmasından proje kriterlerine, baraj yetersizliklerinden, baraj yıkılmalarına, baraj muayenesinden, güvenlik programlarına, yıkılma modellemelerinden baraj izlenmesine, ölçme sistemlerinden ölçme âletlerine kadar çeşitli hususları kapsamaktadır.
Baraj güvenliği sadece mevcut barajları değil, yapılacak barajların plânlama, tasarım ve inşaat safhalarındaki standartlarına, proje kriterlerinden şartnamelerine ve kılavuzlarına da etki etmektedir. Baraj güvenliği konularında bazı kavramların oluşmasına ve bilim ve teknoloji açısından bir alt yapı meydana getirilmesine bir katkı yapmak üzere bu eser hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hukukî ve Malî Sorumluluk
.
Baraj Güvenliğinde Sınıflama ve Kriterler
.
Baraj Yıkılmaları ve Yıkılma Modelleri
.
Mevcut Barajların Muayenesi
.
Yetersizlik Türleri
.
Acil Eylem Plânlaması
.
Barajlarda Ölçme Metotları ve Ölçme Âletleri
.
Barajların İzlenmesi ve Küçük Barajların Bakımı
.
Kılavuzlar, Standartlar ve Şartnameler
.
Baraj Güvenliği Uygulaması