Motorlu Araçlar Cilt:2 Prof. Dr. Mustafa Demirsoy  - Kitap

Motorlu Araçlar Cilt:2

3. Baskı, 
Mayıs 2005
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
336
Barkod:
9789755110691
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Otomotiv sanayi ülkemizin en büyük sanayi kollarından biri durumuna gelmiştir. Otomotiv sanayii gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de bütün sanayinin tahrik gücünü oluşturmaktadır. Bu sanayi kolu her geçen gün yeni teknolojilerin kullanıldığı bir alan olmuştur.
Üç cilt oLarak hazırlanan ve 1988 yılında basıma giren Motorlu Araçlar kitabının her üç cildi ,de bir yıldan beri tükenmiştir. Bu nedenle her üç cildinin de 3. baskısının yapılmasına gerek
Duyulmuştur.
Motorlu araçlar oldukça karışık teknik konuları kapsamaktadır. Bu nedenle bu kitaplarda yalnızca konuların genel olarak tanıtılmasına çalışılmıştır.
Kitaplarda motorun dışında yalnızca motorlu araçlarla ilgili genel bilgilerin yanında, elementlerin tanımı, çalışma şekli ve bunların konstrüksiyonları verilmiştir. Bu şekilde ilgili sanayii dallarında çalışan konstrüktörlere, teknik elemanlara, üniversite ve meslek yüksek okulların tomotiv bilim dallarında eğitim gören öğrencilere yardımcı olmak ön planda tutulmuştur.
Kitabın üç cilti şu konuları kapsayacak şekilde düzenlenmiştir :
Birinci Cilt: kavramlar, vites kutuları, oynak miller ve diferansiyel
İkinci Cİlt: fren sistemleri, lastik tekerlekler ve tekerlek askı sistemleri
Üçüncü Cilt: Yaylar, amortisörler, yön verme sistemleri, akslar ve emniyet sistemleri
Kitabın hazırlanmasında, bu konularda yayınlanmış kitapların yanında aylık periyodiklerden, firma kataloglarından ve firmaların el kitaplarından faydalanılmıştır. Konuların daha iyi anlaşılabilmesi için şekillerin yanında kesit resimleri de verilmiştir. Bu şekilde bu sanayi dallarında çalışanlara yardımcı olunabileceği düşünülmüştür.