Konaklama İşletmelerinde Satınalma Organizasyon İşlemler Süreçler – FIDELIO MC Anlatımlı Doç. Dr. Oğuz Türkay, Serkan Şengül, Kubilay Güvener Ocak  - Kitap

Konaklama İşletmelerinde Satınalma

Organizasyon İşlemler Süreçler – FIDELIO MC Anlatımlı

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
188
Barkod:
9786059189392
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta, konaklama işletmelerinde satınalma süreçleri ele alınmaktadır. Kitap hazırlanırken, özellikle satınalma süreçlerinin en yalın anlatımla ve örneklerle sunulmasına yoğunlaşılmıştır. Bunun temel nedeni, satınalma konusundaki kaynak eksikliği ve buna bağlı olarak öncelikle, işlemlerin ve rutinlerin anlaşılmasının gerektiği düşüncesidir. Mümkün olduğunca teorik anlatımlardan, bilimsel jargon üzerinden sunulan çıkarımlarla nedensel sorgulamalara dayalı argümanlardan kaçınılmıştır.
Bir konaklama işletmesinde satınalma bölümü ve satınalmayla ilgili süreçlerin en basit yoldan anlatımı, bu kaynak eksikliği ortamında yapılması gereken ilk iş olarak algılanmıştır. Daha sorgulayıcı, teorik çalışmalar bundan sonrası için düşünülebilir. Diğer yandan, satınalma süreçlerinin bütüncül olarak ele alınması ve bunun yanında uygulama örnekleri ile zenginleştirilmesi, turizm profesyonelleri için de bir başvuru kaynağının ortaya çıkmasına olanak sağlamıştır. Dolayısıyla, bu kitabın başta turizm işletmeciliği eğitimi alan lisans ve lisansüstü öğrencilerine ve sektör temsilcilerine yararlı olacağı umulmaktadır..
Kitabın ilk 10 bölümü satınalma süreçlerinin anlatıldığı bölümlerdir. Bu bölümlere, satınalmada sıklıkla kullanılan bir program olan Materials Control (MC) anlatımı eklenmiştir. Bu sayede kitabın, profesyonellere daha fazla katkı sunması amaçlanmıştır. Bir paket program anlatımının bütün zorluklarına rağmen (İngilizce kelimelere bağlı kalmak, menülerin işlevlerini yeterince açıklayabilmek vb.) özlü bir anlatım oluşturulmaya çalışılmış, bu konuda da programın Türkiye dağıtıcısı olan Protel Türkiye’nin eğitim materyallerinden yararlanılmıştır. Bu destekleri için kendilerine teşekkürü borç biliriz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Satınalma İle İlgili Kavramlar
.
Konaklama İşletmelerinde Satınalma Fonksiyonunun Önemi, Örgütlenmesi ve Etkinliği
.
Satınalma Miktarını Belirleme
.
Fiyatı Belirleme
.
Satıcıyı Belirleme ve Sözleşme Prosedürü
.
Ödeme Şekil ve Rejimini Belirleme
.
Sipariş, Teslimat, Depolama ve Dağıtım
.
Belli Ürünler İçin Özel Satınalma Prosedürleri
.
Satınalma Süreçlerinde Kontrol
.
Satınalmada Güncel Sorunlar ve Konaklama İşletmelerinde Satınalmanın Geleceği
.
Konaklama İşletmelerinde Satınalma Bilgi Yönetim Teknolojileri Örneği: Materials Control (MC)