Nükleer Enerji Nükleer Süreç Kavramlarına, Sistemlerine ve Uygulamalarına Giriş Raymond L. Murray, Keith E. Holbert  - Kitap

Nükleer Enerji

Nükleer Süreç Kavramlarına, Sistemlerine ve Uygulamalarına Giriş

7. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
568
Barkod:
9786053201748
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İlk altı baskısı, 2011 yılında vefat eden Raymond L. Murray tarafından yazılan bu kitabın yedinci baskısı, Keith Holbert tarafından gözden geçirilmiş ve güncel gelişmelere paralel olarak bazı bölümler eklenmiştir. Yazar bu baskıda gündelik yaşamdan örneklerle canlı ve anlaşılır bir dil kullanmaya özen göstermiştir. Üç üniteden oluşan kitabın 1. ünitesinde temel nükleer kavramlar üzerine odaklanılmıştır. 2. ünitede radyasyon üretimi, etkileri ve faydaları üzerinde durulurken, 3. ünite nükleer güç üretimi konusuna ayrılmıştır.
Kitap her bölümde örnekler ile konunun kavranmasını kolaylaştırmaktadır. Bölüm sonunda öğrenilenlerin pekişmesi için çok sayıda alıştırma ve bilgisayar alıştırmalarına yer verilmiştir. Kitap her bölümde verilen zengin Ek Bilgi Kaynakları ile öğrencinin ilgilendiği konularda daha fazla kaynağa kolayca ulaşmasına olanak sağlamaktadır. Ayrıca, kayda değer sayıda güncel nükleer veri, eklere konulmuştur.