Sonrası : Ekonomik Kriz Kültürleri Manuel Castells, João Caraça, Gustavo Cardoso  - Kitap

Sonrası : Ekonomik Kriz Kültürleri

1. Baskı, 
Şubat 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
343
Barkod:
9786053994558
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
290,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Manuel Castells, João Caraça ve Gustavo Cardoso tarafından başlatılan ve Kaluts Gülbenkyan Vakfı tarafından desteklenen bu projede kitapta makaleleri olan diğer bilim insanları da yeraldı. Sonrası-Ekonomik Kriz Kültürleri adlı bu kitapta sunulan disiplinlerarası, çok kültürlü analizin ana teması ekonominin bir kültür olmasına dayanmaktadır. Bu anlamda ekonomi; üretim, tüketim, mal ve hizmetlerin değişimine içkin kültürel pratikler olarak karşımıza çıkar. Kültürün ekonomiyi şekillendirdiği bir ortamda yaygınlaşan kriz ise varolan değerleri aşındırırken, yeni kültürel değerlere ihtiyacı da dayatır. İşte bu noktada, kriz sonrasında hangi kültürlerin toplumsal pratiğe hâkim olacağı tüm insanlığın ortak kaderini de belirleyecektir.
Kitapta yazıları bulunan yazarların sordukları ve cevap aradıkları temel sorun şudur: "Ya toplumsal bir çözülme ve şiddetli bir çatışma sürecine gireceğiz ya da insan örgütlenmesinin üstün bir biçimi olarak hayatın kullanım değerine dayalı yeni kültürlerin yükselişine tanıklık edeceğiz."
Bu kitapta ortaya konan küresel kapitalizm krizi tartışması bir atılım niteliği taşımaktadır. Bu çalışma salt bir ekonomik analizin bilindik bir ürünü olmanın ötesinde daha geniş bir alanı ele almaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)