19. Yüzyıl Siyasî Tarihi (1789–1914) Prof. Dr. Fahir Armaoğlu  - Kitap

19. Yüzyıl Siyasî Tarihi

(1789–1914)

14. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
799
Barkod:
9786050811902
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Diğer Baskılar
1. baskı
Eylül 2023
50,00
0 (%100)
Kitabın Açıklaması
19. yüzyılda dünya genelinde yaşanan olaylar, çağdaş dünyanın oluşumunun başlangıcını teşkil etmesiyle modern siyasî fikirlerin ve gelişmelerin de temelini oluşturmuşlardır. 19. Yüzyıl Siyasî Tarihi, 1789–1914 Yakın Çağ’ın siyasî tarihini bir bütün olarak verme amacına yönelik, uzun yıllar sarf edilerek kazanılmış bir birikimin neticesi. Prof. Dr. Fahir Armaoğlu, çok sayıda Türkçe, Fransızca, İngilizce kaynak ve belge kullanarak hazırladığı eserini antlaşma metinlerinin kaynakları ve dönemin devlet adamlarının hatıratları ile de zenginleştirmek; antlaşmaların ve bazı temel kongrelerin tutanaklarının nerelerde olduğunu göstermek suretiyle hem okurlara hem de araştırmacılara büyük kolaylık sağlamıştır.
Bu kitapta dünya genelindeki devletlerin ve milletlerin yılları aşan kültürel ve siyasal mücadelelerini, insanlığın fikir akışlarını, ihtilallerin tahlillerini, diplomatik manevraları, 19. yüzyılda ortaya çıkan siyasî kavramları ve onlardan doğan fikri, felsefi, hukuki ve kültürel akım ve hareketleri, milletlerin maruz kaldığı sosyal ve ekonomik kırılmaları bir bütün halinde bulacaksınız.
Ayrıca bu yüzyılda Osmanlı Devleti’ne yönelik parçalama ve yıkma siyasetleri, içte ve dışta oluşan gaileler ve bunlara yönelik Osmanlı’nın gösterdiği tepki ve mücadelelerin yol açtığı siyasi, fikri akımlar da tahlil ve tenkit edilerek okuyucuya sunulmuştur.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Fransız İhtilalinden Önce Genel Durum
.
Fransız İhtilali ve Avrupa
.
Osmanlı İmparatorluğu ve Avrupa Diplomasisi
.
Avrupa Siyasetinin Yeni Unsurları: İtalya ve Almanya
.
Avrupa’da Alman Üstünlüğü: Üçlü İttifak
.
Avrupa’da Denge: Üçlü Anlaşma
.
Osmanlı İmparatorluğu
.
Dünya Politikasında Uzakdoğu