Makina Dinamiği Teori ve Problemlerle Fatih Mehmet Botsalı  - Kitap

Makina Dinamiği

Teori ve Problemlerle

3. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
288
Barkod:
9786053200178
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Makina Dinamiği, makina mühendisliği eğitiminde yer alan temel konulardan biridir. Makina dinamiği alanındaki Türkçe kaynakların sayısı makina mühendisliğinin diğer bir çok alanına göre istenilen düzeyde değildir. Bu kitap, makina dinamiği konusunda bugüne kadar basılmış diğer kitapların yanı sıra makina mühendisliği öğrencilerinin başvurabileceği ilave bir kaynak kitap oluşturmak amacıyla kaleme alınmıştır. Makina tasarımı sırasında, makina çalışırken makinayı oluşturan bileşenlere etki eden dinamik kuvvetlerin bilinmesine ihtiyaç vardır.
Teori ve Problemlerle Makina Dinamiği, hareket halindeki makina elemanlarına etki eden dinamik kuvvetlerin hesaplanması için mühendislik öğrencilerinin ihtiyaç duyabileceği temel bilgileri sunmaktadır.
Kitapta mekanizmalarda statik kuvvet analizi, kinematik analiz ve dinamik kuvvet analizi konularının yanı sıra tek serbestlik dereceli sistemlerin titreşimleri, mekanizmaların ve rijit rotorların dengelenmesi, volan tasarımı, millerde savrulma konuları yer almaktadır.