Sedad Eldem ile Söyleşiler Suha Özkan, Engin Yenal  - Kitap

Sedad Eldem ile Söyleşiler

1. Baskı, 
Aralık 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x23
Sayfa:
206
Barkod:
9789750406607
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
295,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabı; Süha Özkan ile Engin Yenal’ın birlikte Sedad Eldem’le 2 Aralık1985 yılından, 28 Mayıs 1986 yılına kadar süren toplam 24 saatlik söyleşilerin “üçüncü derlemesi” olarak nitelendirebiliriz.
İlk baskısı Concept Media Yayınevi tarafından 1987 yılında İngilizce olarak gerçekleştirilen“Sedad Eldem Architect, Turkey” adlı kitabın ardından, 2005 yılında ilk kez Literatür Yayıncılık tarafından tıpkı basım olarak “Sedad Eldem” adıyla tam 18 yıl sonra Türkçe’ye kazandırılmıştır. Eldem’in sözcük seçimlerine dokunmadan, konuların akıcılığı gözönünde tutularak doğal bir seyir içerisinde Özkan ve Yenal tarafından oluşturulan bu derleme; bir kez daha Eldem’e olan saygı ve gönül borcunun ödenmesidir aslında.
Kitapta “Anısal İzlenimler” başlığı altında Doğan Tekeli, Orhan Özgüner ve Turgut Cansever gibi ünlü mimarların kaleminden Sedad Eldem’i yeniden okurken, son sözü hayranı ve sevgili öğrencisi Aygen Törüner söylüyor. Yenal ve Özkan’ın özenle derlediği bu kitapla, “modern bir Türk Mimarlık Dili oluşturmaya adanan bir ömür” ü birlikte yeniden okuyoruz, içten, yalın, akıcı ve özenli bir çalışmayla...
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anısal İzlenimler
.
Özyaşam Öyküsü
.
Düşünceleri
.
Mimarlık Eğitimi Üzerine Düşünceleri
.
Mimari Anlayışı
.
Yapılar Üzerine
.
Öteki Yapıları
Kitapla İlgili Kategoriler