Hatay İli Yerleşme Coğrafyası – I Yerleşmelerin Kuruluşu, Gelişmesi ve İdari Coğrafya Özellikleri Dr. Döndü Üçeçam Karagel  - Kitap

Hatay İli Yerleşme Coğrafyası – I

Yerleşmelerin Kuruluşu, Gelişmesi ve İdari Coğrafya Özellikleri

1. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
370
Barkod:
9786052412213
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Hatay İli Yerleşme Coğrafyası-I adlı bu çalışmada, il sınırları içerisinde bulunan 15 ilçe idari alanında yerleşmelerin kuruluş yeri seçiminde etkili olan faktörler, tarihi gelişim aşamaları ve bu yerleşmelerin idari coğrafya özellikleri ele alınmış. Bu geniş idari alanda yer alan kırsal ve kentsel dokulu yerleşim alanları, yerleşmelerin var oluş gerekçeleri, kuruluş yerleri ve şekillenmeleri üzerinde belirleyici olan faktörler, tarihsel süreçte yaşanan değişim ve gelişmeler, yerleşmelerin fiziksel ve fonksiyonel nitelikleri ve idari yapılanmalarının neden ve sonuçları ile mekânsal dağılış ve yoğunluk analizleri yapılmış.
Bu araştırma ile gerek coğrafya alanyazınında ihtiyaç duyulan yerleşme coğrafyası ve idari coğrafya literatürü açısından sistemli bir kavramsal/kuramsal çerçeve ortaya konulmuş, gerekse de Hatay ili gibi geniş bir idari alana özgü yerleşme coğrafyası ve idari coğrafya analiz ve sentezlerini içeren kapsamlı bir saha çalışması eseri kazandırılmış. Dört bölümden oluşan bu çalışmada konuların daha etkili bir biçimde açıklanması amacıyla harita, fotoğraf, tablo, grafik vb. görsel ifade teknikleri azami ölçüde kullanılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yerleşmelerin Kuruluş ve Gelişmesi
.
İdari Coğrafya Özellikleri
Kitapla İlgili Kategoriler