Türkiye'nin Unesco Değerleri ve Turizm Potansiyeli Prof. Dr. Abdullah Karaman, Dr. Öğr. Üyesi Alper Ateş, Öğr. Gör. Kürşad Sayın  - Kitap

Türkiye'nin Unesco Değerleri ve Turizm Potansiyeli

1. Baskı, 
Aralık 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
416
Barkod:
9786057557520
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
425,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kültürel miras turizmine olan talepteki artış turizmin yılın on iki ayına yayılması, turizm arz verilerinin daha efektif kullanılması ve sürekliliğin sağlanmasını da gündeme getirmektedir. Kültürel Mirasın turizm hareketleri üzerindeki etkisi, bölgesel ve yerel kalkınmadaki rolü uzun bir süredir araştırmacıların ve yöneticilerin ilgi alanı içerisindedir. Özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesi turizm hareketlerini teşvik etme ve dolayısıyla ekonomik kalkınma sağlamasının yanı sıra kültürel varlıkların korunmasına yönelik etkinliğiyle özel bir öneme sahiptir.
Bu çalışma özellikle Türkiye'deki UNESCO değerlerinin turizm destinasyonu çerçevesinde değerlendirilmesini ve politika yapıcılar için bir farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede tüm turizm paydaşları için araştırma ve bilimsel yönü ile bu kitap akademik çalışmaları olan bilim insanlarının katkısıyla okuyucuyla buluşmuş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Unesco Listesinde Somut Kültürel Miras
.
Unesco İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi
Kitapla İlgili Kategoriler