Türkiye'de İşgücü Piyasası Politikalarının Dönüşümü Isparta İş Dünyası Örneği Dr. Gülsüm Korkut, Prof. Dr. Adem Korkmaz  - Kitap

Türkiye'de İşgücü Piyasası Politikalarının Dönüşümü

Isparta İş Dünyası Örneği

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
230
Barkod:
9786257090520
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma, Türkiye İş Kurumu'nun yeniden yapılanma sürecinde yaşadı¬ğı dönüşüme yönelik işverenlerin farkındalık düzeyi ile bu dönüşümün istihda¬ma etkisine yönelik tutumlarını ölçmek amacıyla hazırlanmış. Araştırmada işletmelerin kurumdan destek alıp almama ve sektörel durumuna göre dönüşüme yönelik farkındalık düzeylerinde ve dönüşümün istihdam üzerindeki etki¬sine yönelik tutumlarında anlamlı bir farklılığın olup olmadığı araştırılmış.
Araştırma Isparta ilinde faaliyet gösteren işverenlerin kurumun yaşadığı dönüşüme yönelik farkındalıkları ve bu dönüşümün istihdama etkisine yönelik tutumları ile ilgili algılarını ölçen 25 soruluk iki ayrı ölçekle gerçekleştirilmiş. Ölçeklere ek olarak demografik sorular da katılımcılara yöneltilmiş. Analizler toplamda Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı 356 işletme üzerinde yapılan anket ile gerçekleştirilmiş. Araştırma bulgularının literatüre, işverenlere ve geliştirilecek politikalara önemli katkılar sağlayacağı düşünülmüş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak İstihdam, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Politikaları
.
Türkiye'de İşgücü Piyasası Politikalarının Dönüşüm Sürecinde İşkur
.
İşkur'un İşgücü Piyasasında Yaşadığı Dönüşümün İş Dünyasından Görünümü: Isparta İli Örneği