A'dan Z'ye C ile PIC Programlama Dr. Ali Ekber Özdemir  - Kitap

A'dan Z'ye C ile PIC Programlama

2. Baskı, 
Şubat 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
316
Barkod:
9786059594141
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Diğer Baskılar
1. baskı
Şubat 2015
60,00
54,00 (%10)
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, mikrodenetleyici programlamayı öğrenmek isteyen lisans ve ön lisans düzeyindeki elektrik, elektronik ve bilgisayar alanlarında öğrenim gören üniversite öğrencilerine, ihtiyaç duyacakları temel bilgileri, ayrıntılı ve uygulamalı olarak öğretmeyi amaçlamaktadır.
Bu amaç doğrultusunda, bu alandaki en güçlü ve yaygın kullanılan dillerden birisi olan C programlama dili ve PIC mikrodenetleyicileri araç olarak seçilmiştir. Tüm bölümler, yazarın bu alandaki 10 yılı aşkın deneyimiyle, öğrenme sürecinde en çok işe yaradığı görülen yöntemler, temel alınarak hazırlanmıştır. Hem teorik bilgiler yeterince verilmiştir hem de bolca uygulama geliştirilmiştir.
Öğretilmesi hedeflenen konu ve kavramların herbiri için özel uygulamalar oluşturulmuş ve bu uygulamalar için gerekli olan devre şemaları ile C programları verilmiştir. Kitapta yer verilen tüm uygulamalar tek tek denenmiştir. Bununla birlikte tüm uygulamalar, PIC mikrodenetleyicilerinin üreticisi tarafından geliştirilmiş en güncel C derleyicisi olan XC8 derleyicisi ve MPLABX IDE arayüzü kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Tüm bölümleri dikkatli bir biçimde tamamlayan okuyucu, hem C dilini kullanmayı en ince ayrıntısına kadar öğrenecek hem de ileri düzeyde mikrodenetleyici temelli projeler gerçekleştirebilecek deneyime sahip olacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
PIC Mikrodenetleyici Ailesi
.
Sayı Sistemleri
.
MPLABX Arayüz Programı
.
MP LAB XC8 Derleyicisi
.
C Programlama Dilinin Özellikleri
.
Projeye Dosya Ekleme
.
Çeşitli Uygulamalar