XML ve İleri XML Teknolojileri Musa Çiçek  - Kitap

XML ve İleri XML Teknolojileri

2. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
292
Barkod:
9786054205264
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap XML teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve kendini bu konuda geliştirmek isteyen tüm yazılımcılar için bir kaynak niteliği taşımaktadır. XML konusundaki bilgi seviyeniz ne olursa olsun, bu kitap sizlere çok şey kazandıracak ve XML konusundaki eksiklerinizi bu kitapla kapatacaksınız.
Bu kitabı diğerlerinden ayıran en büyük özellik, sadece teorik kavramlarla kalmayıp bu kavramların bol örnek uygulamalar eşliğinde sunulmasıdır. Böylece XML hem kavramsal boyutta öğrenecek hem de pratik uygulamalar ile XML‘in iş dünyasındaki aktif rolünü göreceksiniz.
Kitabın ilk bölümlerinde XML ve XML teknolojileri hakkında temel bilgiler veriliyor. Daha sonra XML dosyalarının DTD ile doğrulanması ve XSL teknolojisi ile XML biçimlendirme işlemleri anlatılıyor. XML teknolojisinin HTML ve JavaScript ile kullanımı anlatıldıktan hemen sonra Dünyanın en popüler uygulama geliştirme platformu olan Visual Studio ve En popüler programlama dili olan C# dili kullanılarak XML işlemleri hakkında bilgi verilmiştir. Kitapta XML tabanlı diğer teknolojiler de anlatılmıştır. Örneğin SVG tabanlı grafikler, RSS, XHTML ve E4X gibi XML konusundaki yeni teknolojilere de değinilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
XML Giriş
.
XML'in Yapısı
.
DTD
.
XSL, XSLT
.
XHTML
.
HTML–XML İlişkisi
.
XML DOM
.
JavaScript ile XML Kullanımı
.
E4X
.
C# ile XML İşlemleri
.
RSS