Dermotoloji Atlası İlk Atlas Dr. Funda Tamer, Dr. Mehmet Eren Yüksel  - Kitap

Dermotoloji Atlası

İlk Atlas

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x30
Sayfa:
192
Barkod:
9786053444442
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dermatoloji üzerinde ciddiyetle durulması ve iyi öğrenilmesi gereken bir ana bilim dalıdır. Dermatolojik hastalıkların ayırt edici özelliklerinin öğrenilebilmesi ve doğru teşhisin konulabilmesi için birçok farklı olguyu içeren resimli atlaslara ihtiyaç vardır. Söz konusu dermatoloji atlaslarında hastalığın özelliklerini tarif eden metnin yanısıra lezyonları gösteren resimlerin yer alması tıp fakültesi öğrencilerinin dermatolojik hastalıkları ivedilikle tanımasında ve kavramasında yardımcı olacaktır. Sık görülen dermatolojik vakaları inceleyen Türkçe yazılmış dermatoloji atlası sayısı azdır. Bu nedenle, tıp fakültesi öğrencilerinin dermatoloji ders kitaplarında anlatılan lezyonları görerek öğrenmelerini sağlamak amacı ile bu dermatoloji atlası yazılmıştır.
Çalışmada toplumda sık görülen ve polikliniklere en çok başvuru nedeni olan dermatolojik hastalıklar İlk Atlas" başlığı altında incelenmiştir. Dermatolojik hastalıkları alfabetik olarak sıraladıktan sonra dermatolojik olguların resimlerinin altına hastalıklar hakkındaki güncel bilgiler aktarılmıştır. Böylelikle, yabancı kaynaklardan derleme olmayıp, tamamen kendi hasta arşivimizdeki olgulara dayalı özgün bir dermatoloji atlası hazırlama amacına ulaşılmıştır.
Bu atlas, en sık görülen dermatolojik olguları içermesi nedeniyle bir "İlk Atlas" tır. Ancak, tıp doktorları da bilgilerini tazelemek ve tanı koymakta zorluk çektikleri deri lezyonlarını karşılaştırmak için bu dermatoloji atlasını kullanabilirler.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler