Güç Sistemlerinin Analizi Uğur Arifoğlu  - Kitap

Güç Sistemlerinin Analizi

1. Baskı, 
Şubat 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
568
Barkod:
9786059594691
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
435,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Güç sistemlerinin analizi üzerine ülkemizde yeterli sayıda Türkçe eser bulunmamaktadır. Özellikle bilgisayar kullanımının yaygınlaşması, güç sistemlerinin analizinde gerekli olan yazılım algoritmalarına duyulan ihtiyacı artırmıştır. Elektrik tesislerini inceleyen eserlerde görülen klasik yaklaşımlar yerini, güç sistemini modern ölçüm ve kontrol yöntemlerini de içine alan bir yaklaşım ile inceleyen eserlere bırakmıştır. Artık güç sistemini bir çok yönden inceleyebilen paket programlar geliştirilip kişisel bilgisayarların kullanımına hazır hale getirilmektedir. Güç sistemi üzerine yazılan eserler yukarıda anlatılan gerçekleri göz ardı etmeyen bir içeriğe sahip olmalıdır. Bu eser, güç sistemlerinin bilgisayar desteği ile incelenebilmesini mümkün kılan temel algoritmaları anlamak isteyenlerin bilgi ihtiyaçlarını gidermek üzere hazırlanmıştır.
Günümüz ihtiyaçlarını gözeterek, esere içerik olarak; güç akışı, güç sistemi harmonikleri ve etkileri, STATCOM, elektriğin ekonomik olarak üretim ve dağıtımı, SCADA, kararlılık analizi, güneş santralleri gibi güç sistemi için önemli sayılacak konular yerleştirilmiştir.
Bilginin sistematize edilip daha iyi kavranması amacıyla, konuların dayandığı temel noktalar eserde karşılaştırmalı olarak anlatılmıştır. Ayrıca okuyucunun bilgiyi pratiğe aktarabilme alışkanlığını kazanabilmesi için problem ağırlıklı bir anlatım tarzı kullanılmıştır. Önemi sebebiyle eser içinde bazı konular farklı anlatımla tekrarlanarak okuyucunun dikkati çekilmeye çalışılmıştır.
Eserin EK bölümlerinde güç sistemleri için önemli olduğunu düşündüğüm konulara ilişkin bilgisayar programları MATLAB dilinde verilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)