Elektronik Ölçme ve Görüntüleme Teknikleri Prof. Dr.  Bahattin Karagözoğlu  - Kitap

Elektronik Ölçme ve Görüntüleme Teknikleri

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
597
Barkod:
9786053201281
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
392,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mühendisler, işlevleri sırasında çeşitli fiziksel büyüklükleri görüntülemek, onlarla ilgili büyüklükleri ölçmek, değişimleri tespit edip yorumlamak zorundadırlar. Günümüzde bu işlemler için elektronik ölçme ve görüntüleme cihazları kullanılmaktadır.
Bu kitap, mühendislikte yaygın kullanılan ölçme ve görüntüleme cihazlarının temel yapı taşlarını, kullanım alan ve sınırlamalarını, çalışma ilkelerini ve elde edilen ölçümleri belirleme ve değerlendirme yöntemlerini genel hatlarıyla göstermek amacı ile yazılmıştır.
Kitabı okuyup, rahat anlayabilmek için önkoşul olarak temel fizik ve elektrik devreleri bilgileri yeterlidir. Elektronik Mühendisliği öğrencileri, ikinci veya üçüncü sınıfta alacakları elektrik/elektronik ölçmeler ile ilgili derslerde, ders kitabı veya yardımcı kitap olarak kullanabilirler. Şüphesiz, elektronik ölçme ve görüntüleme her mühendislik dalını ilgilendiren bir konudur. Kitapta sunulan bilimsel malzeme yeterince kapsamlı olduğundan, diğer mühendislik dallarındaki öğrenciler ve uygulamada çalışan mühendisler de kitaptan geniş bir biçimde yararlanabilirler.