Yeni Türk Borçlar Kanunu'na Göre Pazarlamacılık Sözleşmesi Gökhan Yalman  - Kitap
Yeni Türk Borçlar Kanunu'na Göre

Pazarlamacılık Sözleşmesi

1. Baskı, 
Ekim 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
160
Barkod:
9786053003168
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
190,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Pazarlamacılık sözleşmesi 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun hizmet sözleşmelerine ayrılmış olan altıncı bölümünün içinde ikinci ayrımda 448‐460. maddeleri arasında düzenlenmiş. Böylece kanun koyucu TBK'nın 448. maddesinde "pazarlamacının sürekli olarak, bir ticarî işletme sahibi işveren hesabına ve işletmesinin dışında, her türlü işlemin yapılmasına aracılık etmeyi veya yazılı anlaşma varsa, bu anlaşmada belirtilen işlemleri yapmayı, işletme sahibi işverenin de buna karşılık ücret ödemeyi üstlendiği sözleşme" şeklinde tanımladığı pazarlamacılık sözleşmesini hizmet sözleşmesinin özel bir türü olarak düzenlediği görülmektedir.
Pazarlamacılık sözleşmesi, 818 sayılı mülga BK'da düzenlenmiş olan seyyar tüccar memurunun çok daha ayrıntılı şekilde düzenlenmiş hali olup, pazarlamacı da seyyar tüccar memurundan başka bir şey değildir. Çalışma da tüm bu konulara açıklık getirilmeye çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Pazarlamacılık Sözleşmesinin Tanımı, Unsurları, Hukuki Niteliği, Benzer Hukuki Müesseselerden Farkları ve Uygulanacak Hükümler
.
Pazarlamacılık Sözleşmesinin Kurulması
.
Pazarlamacılık Sözleşmesinin Hükümleri
.
Pazarlamacılık Sözleşmesinin Sona Ermesi