PIC18 Compactflash Uygulamaları Prof. Dr. Doğan İbrahim  - Kitap

PIC18 Compactflash Uygulamaları

1. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
240
Barkod:
9786054220083
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
48,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta endüstride ve elektronik cihazlarda oldukça fazla kullanılan PIC18 serisi mikrodenetleyiciler konusu ele alınmıştır. "PIC18 Mikrodenetleyicisi" aynı zamanda teknik bölümlerde ve mühendislikte “mikroişlemci” veya “mikrodenetleyici” derslerinde en çok incelenen bir işlemcidir ve hobi olarak da yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.
Kitabın ilk bölümlerinde PC18 Mikrodenetleyicinin mimarisi, özellikleri ve programlanması ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Daha sonra SD kart, xD kart, MemoryStick, CompactFlash kart ve benzeri bellek kartlarının özellikleri ve çalışma ilkeleri açıklanmıştır. Kitabın son bölümlerinde ise PIC18 Mikrodenetleyici ve CompactFlash bellek kartı kullanarak geliştirilmiş olan çeşitli proje tasarımları ele alınmıştır. Projelerde CompactFlash bellek kartı üzerine PC18 Mikrodenetleyicileri kullanılarak nasıl veri yazılıp okunacağı ve kart üzerinde dosya işlemlerinin nasıl kotarılacağı örneklerle açıklanmıştır. Her projenin tanımı, elektronik devresi, çalışma ilkesi ve tam program kodu verilmiş olup ayrıntılı şekilde açıklanmıştır.
Kitabımız içeriği ve verilen uygulama örnekleriyle hem endüstri çalışanlarına hem hobi olarak uğraşanlara ve hem de meslek yüksek okulu ve üniversitelerin çeşitli bölümlerinde verilen "mikroişlemciler" veya "mikrodenetleyiciler" dersleri için iyi bir kaynak kitap özelliğindedir.