Türk Ceza Kanununda Hırsızlık Begüm Datlı  - Kitap
Türk Ceza Kanununda

Hırsızlık

1. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
191
Barkod:
9786257277341
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
230,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Hırsızlık suçu çok eski zamanlardan günümüze kadar işlenen bir suç olmakla birlikte ülkemizde de en çok işlenen suçlardan biridir. Günümüzde hırsızlık suçunun işleniş şekli, suçun işlenmesinde kullanılan araç, failin kişisel becerileri gibi etkenler çeşitlilik göstermektedir. Suçun işleniş şekli ve yapısında günden güne meydana gelen çeşitlilik karşısında, öğretide ve uygulamada yer alan farklı yaklaşımlara çalışmada yer verilmiş.
Üç bölümden oluşan çalışmada, birinci bölümde hırsızlık suçu ile hırsızlık suçunun tanımı, tarihsel gelişim süreci, korunan hukuki yarara değinilmiş daha sonra suçun unsurları incelenmiş. İkinci bölümde daha ağır cezayı gerektiren ve daha az cezayı gerektiren nitelikli halleri, şahsi cezasızlık sebepleri ve etkin pişmanlık halleri incelenmiş. Son bölümde ise suçun özel görünüş şekilleri, muhakemesi, yaptırımı ve suçun benzer görünümlü suçlarla arasındaki fark üzerinde durulmuş.
Çalışma da hırsızlık suçu ile ilgili açıklama yapılırken Türk Ceza Kanunu'ndaki düzenlemelerden faydalanılmış, ayrıca kanunda yapılan değişikliklere de yer verilerek 765 sayılı Türk Ceza Kanunu ile kıyaslama yapılmış, öğretideki hakim görüşler ve karşıt görüşler ele alınarak incelenmiş
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hırsızlık Suçunun Tanımı, Tipiklik, Hukuka Aykırılık Unsuru ve Kusurluluk
.
Hırsızlık Suçunun Nitelikli Halleri, Şahsi Cezasızlık Sebebi ve Etkin Pişmanlık
.
Suçun Özel Görünüş Şekilleri, Hırsızlık Suçunun Muhakemesi, Yaptırımı ve Zamanaşımı, Benzer Suçlardan Ayrımı