Bankacılık İşlemleri ve Muhasebesi Prof. Dr. Barış Sipahi, Yrd. Doç. Dr. Ayça Akarçay Öğüz  - Kitap
2. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
240
Barkod:
9786054259366
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde de Dünyada da bankaların en temel işlevi, belirli bir maliyete katlanarak para alıp, aldıkları bu paraları yine belirli bir maliyetle müşterilerine vermeleridir. Bunun ile birlikte, bankalar iskonto, kambiyo işlemleri yapıp kasalarında değerli eşyalar saklamaktadırlar. Her geçen gün dünya ekonomisinde meydana gelen değişikliklere adapte olmaya çalışan bankalar yeni ürünler geliştirerek karşımıza çıkmakta, bu durum ekonomi içerisindeki ağırlıklarını, önemlerini ve rollerini de arttırmaktadır.
Türkiye ekonomisinde uluslararası rekabete açık ve düzenlemeler itibariyle güçlü bir bankacılık sistemine sahip olması ve bunun sürdürebilirliği oldukça önemlidir. Kaynakların tasarruf sahiplerinden toplanması ve bunların ekonomideki kullanıcılara aktarılması görevini üstlenmiş olan mali sektörde bankalara büyük görevler düşmektedir. Güçlü bir ekonominin varolabilmesinde büyüyen ve sağlıklı çalışan bir mali sektörün ile mümkündür. Dolayısıyla bankaların etkili ve verimli çalışmalarında ise muhasebenin etkisi kaçınılmazdır.
Kitapta, BDDK tarafından yayınlanmış tebliğler çerçevesinde bankalarda hesap planının oluşumu, akışı ve bankacılık ilgili temel bilgiler yer almaktadır. Kitap banka bilançolarındaki hesap sınıfları bazında hazırlanmış, olup konu bazında alt başlıklara indirgenmiştir.
(Önsöz’den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebenin Tanımı, Niteliği ve Kapsamı
.
Dönen Değerler
.
Krediler
.
Yatırım Amaçlı Değerler ve Diğer Aktifler
.
Mevduat ve Diğer Yabancı Kaynaklar
.
Özkaynaklar
.
Uygulamalar