Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu Murat Yaman  - Kitap

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu

2. Baskı, 
Haziran 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
890
Barkod:
9786051466545
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
210,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitapta konular madde sırasına göre incelenmiştir. Her maddenin altında, gerek bu Kanunda gerekse diğer kanunlarda yer alan ve bu maddenin uygulanması sırasında dikkate alınması gereken ilgili hükümlere yer verilmiştir. Akabinde, uygulayıcılara ışık tutması için, Hükümet Tasarısında yer alan madde gerekçeleri her bir maddenin altına eklenmiştir.
Maddelerde yer alan hususlar, ilgili mevzuat da dikkate alınarak bir bütünlük içinde açıklanmaya çalışılmıştır. Öncelikle, uygulanacak disiplin cezaları ve bu cezaları gerektiren disiplinsizlikler ayrıntılı olarak incelenmiştir. Bu kapsamda, her bir disiplinsizlik açıklanmaya çalışılmış, bu disiplinsizliğin oluşmaması halinde işlenmiş olabilecek diğer disiplinsizliklere yer verilmek suretiyle, uygulayıcıların işlerinin kolaylaştırılması amaçlanmıştır.
Kitabın son bölümünde ise uygulamada disiplin amirleri, disiplin kurulları veya yüksek disiplin kurullarınca kullanılabilecek bazı yazı ve karar örnekleri ile ilgili disiplin yönetmeliklerine yer verilmiştir.
Bu baskıda kitaba, 22.1.2015 tarihli ve 6586 sayılı Milli Mayın Faaliyet Merkezi Kurulmasına İlişkin Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 3,8,13,22,23,35,40,41 ve 43 üncü maddelerde yapılan değişikliklerle, aynı Kanun ile 6413 sayılı Kanuna eklenen Ek 1 inci maddesi işlenmiş ve güncel Askeri Yüksek
İdare Mahkemesi kararları eklenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Açıklamalar
.
Madde Gerekçeleri
.
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Kararları
.
Yazışma Örnekleri
.
Disiplin Amiri ve Disiplin Kurulu Karar Örnekleri
.
İtiraz ve Dava Dilekçesi Örnekleri
.
İlgili Yönetmelikler
.
2015 Kanun Değişiklikleri ve İlgili Yönetmelik Hükümleri İşlenmiş
.
En Son Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Kararları
.
Dava Dilekçesi Örnekleri