Türkçe İlk Okuma, Yazmayı Öğrenme Aysel Ferah  - Kitap

Türkçe İlk Okuma, Yazmayı Öğrenme

3. Baskı, 
Kasım 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
299
Barkod:
9786053950356
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
30,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eğitimci yazar Aysel Ferah’ın geliştirilmiş üçüncü baskısı yapılan Türkçe İlk Okuma Yazmayı Öğrenme kitabının amacı metot kavgasının dışına çıkarak Türkçemizin en kolay ve en etkili şekilde öğretilebilmesi için araştırma alanlarının sınırlarını ve hangi alanlara öncelik verilmesi gerektiğini tespit etmektir.
Bu doğrultuda kitabın ilk bölümünde görme ve işitme engelliler dışta bırakılarak, öğretmenlerimizin normal okul sınıflarında karşılarında buldukları büyük öğrenci kitlesinin ilk okuma yazma etkinlikleri teorik düzeyde tartışılmıştır. Kitabın devamında ilk okuma yazmanın dil bilimsel, sesbilimsel, anlambilimsel, zihinsel, yazıbilimsel ve duygusal temelleri, aynı başlıklardaki toplam altı bölümde anlatılmıştır. Sekizinci bölüm 2005 Türkçe öğretim programının ilk okuma yazma anlayışını irdelemiş, dokuzuncu bölümde de programın uygulanışı tartışılmıştır. Son üç bölümde ise harf ses dayalı okuma yazma öğretimi uygulamaları, okuma yazma hataları ve düzeltilmesi ile ilk okuma yazmada ölçme ve değerlendirme konuları üç ayrı bölüm kapsamında incelenmiştir.
Hem kurumsal hem uygulama alanıyla yeni bilgiler içerdiğinden dolayı alanla ilgilenen öğretmenlere, eğitim fakültelerine ve ilgili bölümlere de tavsiye edilmektedir.