Muhasebe Hilelerinin Denetiminde Benford Yasası Prof. Dr. Melih Erdoğan, Prof. Dr. Cemal Elitaş, Prof. Dr. Mehmet Erkan, Doç. Dr. Oğuzhan Aydemir  - Kitap
1. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
112
Barkod:
9786053441212
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bendord Yasası'nın özellikle vergi denetim amacıyla "Risk Odaklı Analiz" sisteminin bir unsuru olarak çalışabileceği söylenebilir. Gerek yurtdışında bu anlamda yapılmış çalışmalar (özellikle Amerika Birleşik Devletleri temelli) ve gerekse de yurtiçin de pilot uygulama sonuçlan bu Yasa'dan yararlanılabileceğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır.
Bu çalışmada söz konusu Benford Yasası'nın muhasebe denetiminde nasıl yer alabileceği, Yasa'nın genel yapısı, kullanılma biçimi ve nasıl uygulanacağı gibi konu başlıkları ele alınarak çalışma tamamlanmıştır. Bu bağlamda çalışma da sırasıyla muhasebe denetimi üzerinde durulmuş buradan tüm önemli yönleriyle Benford Yasası'nın irdelendiği ikinci bölüme geçilmiştir.
Bu bölümü hile ve hileli beyanlarda Benford Yasası'nın nasıl bir denetim aracı olarak kullanılabileceğini örnekle açıklandığı çalışmanın üçüncü bölümüne geçilmiştir. Çalışma da son bölüm olarak ise Benford Yasası 'nın daha kolay kabullenilebilmesi için excel ortamında nasıl kullanılacağı bir örnekle açıklanmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebe Denetimi
.
Tüm Yönleriyle Benford Yasası
.
Hile ve Hileli Beyanlarda Benford Yasasının Denetim Aracı Olarak Kullanılması
.
Benford Yasasının Excel Tabanlı Uygulama Örneği